Известие

Collapse
No announcement yet.

Фолио на задни странични и задно стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Напълно ви подкрепям за тая тема!Отдавна се замислям да си сложа фолио на задното и задните странични стъкла.Имам само един въпрос -проблем ли е това,че задните странични стъкла се спускат?Защото си представям как си спускам едно от задните стъкла и ръба на фолиото се отлепя при затварянето на стъклото?
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Абсурд, ако фолиото е качествено и най-вече е сложено както трябва
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от goro
        Напълно ви подкрепям за тая тема!Отдавна се замислям да си сложа фолио на задното и задните странични стъкла.Имам само един въпрос -проблем ли е това,че задните странични стъкла се спускат?Защото си представям как си спускам едно от задните стъкла и ръба на фолиото се отлепя при затварянето на стъклото?
        еми виж сега самия монтаж действително определя до колко 6те издържи фолйото, но то не е кой знае каква философия. Трябва да напръскаш стаклото с вода и о6те преди да изсъхне се слага фолйото, като после се изкарва много внимателно и бързо въздуха без да се оставят мехурчета. Освен това след като си със 146 и задните се свалят, трябва задължително да махнеш корите и оплатненията на стъклата и да пуснеш фолйото със поне 2 см. надоло. Иначе те очаква бакшишката участ, на улюпените прозорци. И разбирасе задължително е да нямаш и едно мехурче. А относно качеството, личното ми мнение е, че то по скоро важи за самото фолйо до колко ще избледнее след време и тн. Фолйото неможе да се изтърка така, че ако го залепищ правилно няма да има проблем със късане и тн.
        145, 1.7 16V
        -----------------------

Comment

Фолиото се изрязва при затворен прозорец там,където се търка с уплатнението в горната част или се подлепя накрая с моментно лепило като това е по-трудния начин иначе рано или късно се разлепя.За предпочитане е първия начин само дето като е отворен и се вижда около 1 см липсващо фолио
          Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

това е безспорен факт, затова хубавата част е за хората със 145ци, който в същонст нямаме такъв проблем, при положение че няма свалчщо се стъкло от зад. :P
            145, 1.7 16V
            -----------------------

Comment

Първоначално публикувано от ak47
              това е безспорен факт, затова хубавата част е за хората със 145ци, който в същонст нямаме такъв проблем, при положение че няма свалчщо се стъкло от зад. :P
              ...друг е въпросът колко често се свалят задните стъкла.
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

година и полувина карах със затъмнени задни стъкла включително и задното и в софия дори не забелязваха че е затъмнено но в провинцията има едни полицаи (в Балчик по-точно) дето всеки път ми пишат по фишче за дето ги бях напсувал веднъж и те ме заплашваха че ще ми спрат колата от движение заради това задно стъкло. не знам до колко могат да го направят но знам че за да са ти затъмнени стъклата (освен задните странични) трябва колата да е регистрирана като инкасо а за задното като товарна
                Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Тва всичко дето го казвате за стъклата е добре.Кажете ми защо тия стъкла по точно задни странични на 146-ца са толкова криви.Имах страшни ядове с тях.Купих си хубаво фолио от фирма не от пазара,ходих при майстори които лепят стъкла.Но те не могат да залепят фолиото щото стъклата били супер криви.Кажете къде да отида да ги залепят щото ми писна вече.Не ме питаите колко пари съм дал досега.Дайте някъкви идей.
                  pi4ove alfata e naj dobrata marka -pomnete go

Comment

Как така не могат да го залепят на задните стъкла Смени си майсторите!!! Дори и аз бих се справил без проблем!

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                    Fiat Bravo 1.6 1997
                    Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

задното стъкло задължително се лепи на две равни части....иначе се набръчква по краищата и се получават балончета
                      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

С хубаво фолио на 2 иначе на повече, на всяка кола различно, в зависимост от това колко е огънато стъклото Например на фиат ритмо се слага най-лесно, защото е прав прозореца

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                        Fiat Bravo 1.6 1997
                        Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Първоначално публикувано от rtfm
                          Със сигурност е Забранено За Задното стъкло!
                          [quote:1cawey69]Няма такова нещо в закона в грешка си
                          Абе че не е позволено не е ама никои не се заяжда.
                          Абе ти български разбираш ли Написах го ясно ако не ти е ясно чети новия закон [/quote:1cawey69]

Бобо е прав! Единствената причина за която въведоха предните да не са тъмни е да може полицая да ти следи ръцете когато те проверяват!!! И може би е редно. А задното дори може да ти с боя плътно боадисано!!! Тогава обаче си задължен да са ти изправни двете странични огледала, преди време един полицай ми го сподели говорейки по друга тема. Така че стига да ви харесва...слагайте.
                          Има за по 30лв квадрата фолия които освен 95% УВ защита (в колата не ти става топло поне не през стъклата) имат и лека бронировка,а при няколко слоя силна защита..... на последното изложение можеше да се види и демо.... излиза без пари направо....
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

A нещо с УВ защита за преден джам ?
                            Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                              A нещо с УВ защита за преден джам ?
                              виж на преднио джам вече е забранено на упиш квото и да било - е исключвам необходимите 1 м2 минетки, ГО и прочее стикери
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз що ли съм виждал доволно количество немски не евтини автомобили с не съвсем прозрачни предни джамци ? Може сиреч ! Не искам затъмнено предно стъкло, просто да има УВ защита ?
                                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                                X